El Naufragi del Golea

prova capalera
Francisco Gutirrez. Don't know how it all got started
I don't know what they're doin' with their lives
But me, I'm still on the road
Headin' for another joint
We always did feel the same
We just saw it from a different point
Of wiew
Tangled up in blue
Bob Dylan
uf!!!

El Primer Naufragi del Golea i altres etcteres

golea | 28 Juny, 2005 15:59

Ahir, repassant el meu correu electrnic amb un gintnic entre les mans, vaig veure que mhavia arribat, a la fi!, la foto del primer i vertader naufragi del Golea, all, entre la platja de sa Mesquida i el Llamp, una de les puntes ms impressionants que jo conec. La foto, evidentment, s de veres i podeu veure el meu estimat Golea i tamb la gent del poble intentant descarregar tot el que poden. Ja ho sabeu, el Golea va ser com un porc; sen va treure profit de tot! I el porc va donar molt de si; i tant!
Laltra foto s un muntatge imaginari del segon naufragi del Golea; tamb hi ha gent que intenta aprofitar-sen. Perqu el Golea, amics meus, s aix: un naufragi i una sort, un naufragi i un porc, un naufragi i la cerca dun port.
I ara no vos fotr la pallissa sobre les literatures del naufragi: cadasc t el seus llibres i les seves pellcules ben marcades als Favorits i noms ha de fer clicar i li apareixeran a la pantalla del seu cervell desestructurat.
Desprs del mtic i ja fams naufragi nimfomanitic dun dels Goleas de la meva vida, men vaig anar a pasturar pels turons pelats com un ou dun dels hemisferis de Mart, on la vida s escassa i difcil de paupar. Cercava aliment impossible de trobar a la Terra. I vaig entendre aquesta mania que tenen els (alguns) homes danar a encalar na Maria per sa cuina lluny, molt lluny, tan lluny que s impossible arribar-hi en bones condicions fsiques i mentals.
El viatge, per, va donar els seus fruits i vaig decidir tornar a partir amb un altre Golea a cercar un altre naufragi. I aqu em teniu a Ciutat del Cap, prenent un gintnic i esperant que arribi lhora de tornar a partir horitz enll amb les meves manies per equipatge. Potser ens falta un poc de msica per compartir, perqu ara no podeu sentir la meva i jo no puc sentir la vostra. Cadasc est tancat al seu camarot amb el seu aparell dMP3 ben ficat dins les seves orelles. I jo em deman: si no compartim la msica, qu ens queda per compartir? Potser noms la brisa suau daquest horabaixa, el siulo de les sirenes que anuncien partides i arribades i una mossegada de la llimona del gintnic... I poca cosa ms!
El tren ja no arriba a Mogadscio, el camells no fan la ruta de Tumbuckt, les barques no naveguen fins a les fonts del Nil, na Mriam Makeba no puja al Kilimanjaro, en Lounes Matub no fa la ruta dels pobles de la Kablia, nEugenio ja no passeja per les Rambles de S/C de Tenerife, etctera etctera etctera...

Comentaris

el golea

Bernard bernadac | 21/10/2006, 17:30

Je voudrais savoir qui a dmoli l'El Gola et s'il reste encore des vestiges du navire.
Je possde prs de 150 photos du navire et j'ai crit l'histoire de ce navire
Merci de me rpondre. Excusez-moi d'crire en franais, mais je comprend le Catalan, mais je ne l'cris pas, hlas
Bernard Bernadac

el golea

Josep Maria Castellv | 19/10/2006, 17:39

Aquest s l'e-mail de'n Bernard Bernadac, un pintor i historiador francs del qual el seu pare va estar mariner del Golea quan l'accident a Cap de Pera.

bernard.bernadac@wanadoo.fr

Est recercant informaci del lloc i les circumstncies per un llibre que prepara. Li passar el teu blog.
Salutacions

Histria vertadera del vaixell El Golea

Joan | 19/05/2006, 15:35

Fa un any vaig publicar un article a la revista Cap Vermell de Capdepera sobre l'enfonsament d'aquest vaixell. s interessant que hi facis referncia en els teus escrits. T'agrairia informaci sobre l'embarcaci.
Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb