El Naufragi del Golea

prova capalera
Francisco Gutirrez. Don't know how it all got started
I don't know what they're doin' with their lives
But me, I'm still on the road
Headin' for another joint
We always did feel the same
We just saw it from a different point
Of wiew
Tangled up in blue
Bob Dylan
uf!!!

Crim (5)

golea | 11 Febrer, 2005 10:11era jo un cavall?


Primer i no era primer per ventura digueren:
Ja estam tot sols!
Estvem tot sols, enmig d'una plaa inclement, tu, jo i el cotxer de la cantonada.
Una oronella pleg de sobte les seves ales, a la meitat precisa d'un vol, i rod morta, dins una claveguera destapada, seguida molt de prop per una llosca de cigar.
Les teves mans es doblegaren sota les meves cames descarnades.
Si el cotxer de la cantonada et bes un parell de vegades al coll i et grapej els pits amb les seves manasses destres en governar regnes ms llargues, noms fou per aix. Perqu et va veure tmida, enmig de la plaa solitria on jo encara era la meva esttua; indefensa i amb les mirades per les llambordes ms amples.
Quan, desprs d'una lluita anguniosa amb un marbre terriblement rebel, a la fi vaig poder baixar de l'alta tarima on cruels herocitats em dugueren, ja era tard. Estaves tactant els rgans genitals d'un cavall malalt. Encara molt bella sota la seva bata de veterinria acabada de sortir de l'Escola.
Intilment vaig passejar una vegada i una altra davant els teus ulls les meves obtuses i complicades disfresses de cabra, d'ase, de xai, de mula, de ca, de vaca... Ni bels de cabra tuberculosa, ni planys de ca amb lcera d'estmac, ni tan solament gemegosos renills de mula amb mal de costat. Veterinria de capalera d'aquell pobre cavallet indefens, ja no te n'hauries de separar pus.
Una hora ms tard pass l'enterrament del cotxer de la cantonada. Anava el bal sobre el mateix cotxe de punt, estirat per la seva dona i el seu fill petit. Seguien el macabre vehicle set cavallers enlevitats, portadors de corones de lliris blancs al cap. L'enlevitat impar precedia els altres sis i duia una bandera espanyola, la guixada asta de la qual acabava en una sabatilla malgastada.
El metge em lleg un plec que deia:
Jo, metge titular d'aquest poble, certific que el pacient mor a conseqncia d'una peritonitis produda, sembla, per coces rebudes del seu cavall Agustn.
El notari guardava a la seva cartera aquestes paraules, en extrem voluptuoses per mi:
Item, deix a la senyoreta veterinria el meu cavall Agustn, amb el comproms de curar-lo, dins el termini de dos mesos, la recent blennorrgia que pateix el dit animal.

Al lloc on hi havia abans la meva esttua hi havia un bur arnat, coix d'una cama, i un poal de fems adornat amb lliris blancs.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb