El Naufragi del Golea

prova capalera
Francisco Gutirrez. Don't know how it all got started
I don't know what they're doin' with their lives
But me, I'm still on the road
Headin' for another joint
We always did feel the same
We just saw it from a different point
Of wiew
Tangled up in blue
Bob Dylan
uf!!!

Alarit, d'Allen Ginsberg i altres texts

golea | 06 Abril, 2020 18:04

Documentació Gabellina i Oriental (43)

Alarit
i altres lectures actuals del segle passat


Clicant sobre la imatge es pot descarregar
la publicació en PDF.

 
De bon començament aquests documents que es presenten avui pretenien ser més «moderns», però finalment han acabat com el que són: un intent agosarat de permanència més enllà del cel i de l’infern.

Veureu que alguns gabellins del segle passat es varen veure immersos en una sèrie de publicacions que, passat el temps, s’han convertit en «documents d’època» i com a tals s’han de prendre.

Però, com tots sabeu, alguns gabellins tenim una lluita a mata-degolla contra les seguretats absolutes i en favor de la relativa relativització de tot plegat i ens agafam els «finals» com a «començaments» que ens empenyen cap a una roda inacabable que, per desgràcia, no té res a veure amb l’eternitat.

Així, presentam los tals documents com una guspira que es va perdre pel cel després d’una foguera de Sant Joan i, potser, voldríem pensar, calaren foc a una terra incògnita que tal vegada apareix i desapareix, com ho fan les illes mòbils.

Malgrat tot, els personatges més importants d’aquests documents, no són gabellins o, en tot cas, són gabellins adoptats: es tracta d’Allen Ginsberg i Gary Snyder, que ens porten una visió de la humanitat que amaga, i mostra, moltes «gotitas» d’amor.

 

Miquel Llull

Bibliotecari del Golea

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb