El Naufragi del Golea

prova capalera
Francisco Gutirrez. Don't know how it all got started
I don't know what they're doin' with their lives
But me, I'm still on the road
Headin' for another joint
We always did feel the same
We just saw it from a different point
Of wiew
Tangled up in blue
Bob Dylan
uf!!!

Crim (3)

golea | 01 Febrer, 2005 15:44

gesta d'un capell


Un capell fou el protagonista d'aquest incontat somni div.
Des d'una bastida massa alta d'una casa en obres el veia ajagut abaix, emmig del carrer, esperant a peu ferm l'hora prxima d'una cita exacta. A punt va estar un parell de vegades de perir sota vries rodes d'un autombil. La brisa de l'horabaixa l'alliber d'una llosca de cigar que hagus acabat perforant-li l'ala. Un gargall caigu tan a prop d'ell, que l'esquitx, encara que noms lleugerament. La fina sabata d'ant d'una allota rossa el freg suaument, i jo vaig veure el capell que s'estremia fins a la copa, adolorit d'un sexe format com per associaci d'lceres recents.
Es feia fosc, quan en una cantonada aparegu un home descobert. Travess el carrer amb pressa, i, en passar devora el capell, s'acot dissimuladament, el recoll d'en terra i se l'inclin damunt l'orella esquerra. Desprs es perd ms avall, entre la gentada constituda en aquella hora exclusivament per oficinistes i obrers acabats de sortir de la feina.
Vaig botar fins al balc, la vaig agafar pel bra, i vrem sortir plegats, sense que ni una sola paraula es bescanvis entre nosaltres.
Li donava la m com a nina de sis anys, quan ja en tenia ms de quaranta. L'ajudava a pujar als tramvies sense grans esforos; l'arrossegava ms que acompanyar-la, perqu, malgrat la seva obesitat indiscreta, era tan baixa que no pesava o almanco a mi m'ho semblava quasi res.
Aix caminrem durant vries hores a travs de la ciutat.
Al final del carrer, petit, per tan ample, que, sobretot en aquella hora, agafava aires provincials de plaa, hi havia la capelleria que cercava.
El vaig reconixer rpidament, per la seva cara de sucida i per una imperceptible cremada de cigar devora el lla. Ella s'oposava a posar-se el capell d'home, allegant que era un capell d'home. Vaig tractar intilment de convncer-la de l'arbitrari d'una teoria que volia diferenciar sexes ja ben diferenciats. Abusant nicament de les meves forces, vaig aconseguir posar-li el capell, que, com que li estava estret, li congestionava cruelment el rostre i li allargava encara ms les rues del front.
Degu fer-li molt de mal, perqu quan sortrem de la capelleria plorava.

A trenc d'alba del dia segent era trobat en una rambla dels afores el cadver d'una nina de sis anys. Duia posat un capell d'home, subjecte per una gruixada agulla, que, perforant-li ambds parietals, li travessava la massa enceflica.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb